Ingredienten (4 pers.)
- 300 gr risottorijst
- 100 gr parmezaanse kaas / oude kaas
- 1 dl slagroom
- 3 sjalotten / 1 middelgrote ui
- 1 teentje knoflook
- 5 dl kippenbouillon
- 1 dl droge witte wijn
- 3 el olijfolie
- 1/4 tl saffraan
- 1 el peterselie
Bereiding
Verwarm de kippenbouillon.
Pel de sjalotten en hak ze klein, bak ze in de olijfolie tot ze glazig zijn.
Voeg de rijst toe en bak kort mee tot de korrels ook glazig zijn.
Voeg de knoflook toe, fijngeknepen of heel fijn gesneden.
Meng saffraan en wijn er door, breng aan de kook en laat zachtjes koken tot het vocht is opgenomen.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en kook het geheel in 20 minuten gaar.
De bouillon moet bijna helemaal opgenomen zijn, maar de rijst moet vochtig blijven.
Roere de geraspte kaas door de room en schep door de rijst.
Garneer met peterselie, fijngesneden.