Richard Lemmens website

Copyright:
PubliekDomein
De tekstuele content en kaarten op deze pagina zijn in het publieke domein. Dit betekent dat je vrij bent om het te kopiƫren, aanpassen, delen, verspreiden en zelfs om er geld uit te slaan.

Risotto a la Milanese

Ingredienten (4 pers.)

Bereiding

Verwarm de kippenbouillon. Pel de sjalotten en hak ze klein, bak ze in de olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de rijst toe en bak kort mee tot de korrels ook glazig zijn. Voeg de knoflook toe, fijngeknepen of heel fijn gesneden. Meng saffraan en wijn er door, breng aan de kook en laat zachtjes koken tot het vocht is opgenomen.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en kook het geheel in 20 minuten gaar. De bouillon moet bijna helemaal opgenomen zijn, maar de rijst moet vochtig blijven.
Roere de geraspte kaas door de room en schep door de rijst. Garneer met peterselie, fijngesneden.