Ingredienten (4 pers.)
- 400 gr rijst
- 2 blikjes krab / garnalen
- 1 grote ui
- 3 el ketjap manis
- 2 el citroensap
- 1 el kerriepoeder (scherp)
- 1 el peterselie
- 3 el olijfolie
- 1/4 tl saffraan
- 1 el peterselie
- olijven
- rozijnen
- abrikozen
- mandarijntjes
- mango chutney
- gemalen kokos
Bereiding
Kook de rijst.
Snijd de uit en fruit deze in boter totdat die glazig is.
Voeg kerriepoeder, fijngeknipte peterselie, ketjap, citroensap en abrikozenvocht toe.
Als de kerrie niet scherp genoeg is, vul aan met een beetje sambal.
Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
Schep de krab / garnalen er door.
Serveer de olijven, rozijnen, abrikozen, mandarijntjes, chutney en kokos in schaaltjes apart.