
Ingredienten (4 pers.)
- 300 gr risottorijst
- 1 ui
- 3 stengels bleekselderij
- 2 el boter
- 1 handje Parmezaaanse kaas
- 0,1 ltr droge witte wijn
- 3 blokjes groentenbouillon
- 4 el munt
- zout, peper
Bereiding
Maak 1,5 liter bouillon.
Verhit de boter in een stevige koekenpan en fruit de ui en bleekselderij er in, 5 minuten.
Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee, blus dan af met de wijn.
Voeg 14 van de bouillon toe, laat zachtjes inkoken.
Voeg na 10 minuten de doperwten toe.
Kook de rijst + groente in nog eens 10 minuten gaar met af en toe toeveoegen van extra bouillon.
Breng op smaak met munt, zout en peper.
Roer er eventueel nog wat boter door en laat nog een paar minuten staan om de smaken te laten intrekken.
Bestrooi tenslotte met de kaas.